Бившите управляващи отправиха поредни обвинения към техните наследници във власта.Днес в

...
Бившите управляващи отправиха поредни обвинения към техните наследници във власта.Днес в
Коментари Харесай

ГЕРБ: Засилват се съмненията за далавера на властта с фирма на руски олигарх

Бившите ръководещи насочиха следващи обвинения към техните наследници във власта.

Днес в Народно събрание отхвърлиха настояването за основаване на краткотрайна комисия за следствие на връзките на държавното управление с компания на съветски олигарх. Всички клюки за даването на държавна земя до мини " Марица Изток " се чуват от кръгове близки до ръководещите. Това съобщи на брифинг в Народно събрание депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. 

С подписването на меморандума, с подписа на енергийния министър и в наличието на премиера, се засилват подозренията, че става дума за спекулация. Засекретиха меморандума, както засекретиха покупко-продажбите с газа, споделиха от ГЕРБ. 

От ГЕРБ искаме да разберем по какъв начин и по какъв метод е била определена въпросната съветска компания и какво страната е поела като ангажимент, коментира Александър Ненков. 

Разследване на " Файнейшъл Таймс " разкрива съмнителната непосредственост на българското държавно управление с съветските олигархични кръгове. Министър-председателят Кирил Петков обаче очевидно не желае да идва в Народното събрание - към този момент втора седмица. И ръководещото болшинство го крие по някакъв метод, добави Нинков. 

" Ние няма да сезираме прокуратурата. Защото все още имаме единствено подозрения, не доказателства. През последните години обаче имаше анкетни комисии, които събират доказателства и изпращат отчет до прокуратурата. Ето по тази причина през днешния ден не бе гласувано основаването на такава анкетна комисия ", заяви Делян Добрев.

" Въпросните акумулатори, които държавното управление повтаря като мантра, ще бъдат купени в режим на дискриминационна доставка по отношение на страната ни - с 375 милиона финансови корекции. Това е в нарушаване и на Закона за публичните поръчки, и на европейските законови наставления ", разкри Томислав Дончев. 

" В началото на мандата си това държавно управление пристигна с желанията за " честност, бистрота и парламентаризъм ". Три месеца след началото такова нещо няма. Тази власт оглуша. Тя е глуха. Тя не чува нищо с изключение на личната си агитация ", приключи Дончев, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР